laupäev, 21. september 2019

Meil käis külas Kerron Stewart!

September on juba peagi lõpule jõudmas, mis tähendab seda, et tänaseks on tehtud koos treeninggrupiga ka esimese nädala treeningud. Nagu eelmises postituses mainisin, siis enne päris treeningutega alustamist toimus meil Jõulumäel väike 3-päevane laager(13.-15.09). Jõudsime reede õhtupoole kohale ja tegime kergema trenni, kus tegime pikalt jooksuharjutusi ja mõned kerged lahtijooksud. Laupäeval mängisime gruppides üle 2 tunni disc-golfi, mis oli väga vahva ja õhtul jooksime ühe tunniajase krossi metsavahel, mis oli minu jaoks sel päeval üks suur katsumus, kui aus olla :D Pühapäeva lõunal läksime juba kodudesse tagasi, kuid enne seda jõudsime teha ühe jõusaali trenni, kus tegin pikki seeriaid, kergete raskustega nii üla- kui alakehale. Kokkuvõttes meeldis väga natukene teises keskkonnas end liigutada vahelduseks :)

Esmaspäev oli meil nädala alguses puhkepäevaks, kuid teisipäeval läksime staadionile, et trennidega koos algust teha. Mängisime jalkat ja tegime veidi kerelihaseid peale ning oligi selleks korraks kõik. Kolmapäeval ootasid ees lühemad lõigud, mida oli suhteliselt palju ehk tõmbas ikka tühjaks küll, kui pikalt pole midagi sellist teinud. Peale seda tegime veel treppe tihedusele ja hüppenööri. Neljapäeval ootas aga ees midagi erakordset. Pärnusse tuli Jamaikast pärit tippsprinter Kerron Stewart, kes alustuseks rääkis meile üle tunni aja endast, enda kogemustest ja üleüldiselt teest tippu. Peale seda läksime kergejõustikuhalli, kus toimus kohe praktiline osa. Ta näitas meile väga palju erinevaid harjutusi, mida saaksime enda plaanidesse lisada ja seal kohapeal saime paljud need harjutused kohe järele proovida. Ei olnud lihtne :D

Reedel ehk eile toimus meil hommikupoole veel eraldi treening Kerroniga, kus osalesid peale minu veel 8 noort kergejõustiklast. Eilse trenni mõte oli leida rohkem üles madalstardi vead ja neid lihvida. Kuna ta on ikkagi olnud täiesti maailma tipus ning kogemust on tal meeletult, siis oskas ta meid väga palju aidata ja ta oli väga väga sõbralik, mis oli nii tore! Olen selle võimaluse üle super õnnelik ja üritasin sellest treeningust palju meelde jätta. Loodan, et sellest on edaspidi palju kasu!

Kerron Stewart on võitnud aastatel 2007-2015 medaleid sprindis ja teatejooksudes nii maailmameistrivõistlustel kui ka olümpiamängudel. Lisaks veel nooremana juunioride maailmameistrivõistlustel. 100m isiklik rekord on tal 10,75 ja 200m isiklik rekord 21,99.

Järgmisel nädalal ootavad ees jälle tavapärased treeningud. Sügiseti toimuvad aga ka murdmaajooksu võistlused ja praeguse seisuga olen 12.oktoobril Jõulumäel jooksmas Eesti murdmaajooksu karikavõistlustel, kus minu vanuseklassil on kavas 3km! :D Idee on lihtsalt rada läbi joosta treeningu mõttes ja eks endalgi on huvitav vaadata, kuidas ma sellisel distantsil siis hakkama saan.








kolmapäev, 4. september 2019

Mis septembris?

Suvine hooaeg seljataga, sain ma peaaegu terve augusti puhata(03.08 oli viimane jooks). Tundub, et see kuu aega oli täpselt piisav, sest augusti lõpus vaid üksikutel päevadel tuli suurem isu end siiski kuidagi rohkem liigutada, aga mitte veel siiski jooksmise mõttes :D ühel päeval selle kuu aja jooksul läksin ikkagi jõusaali ja tegin natukene ainult ülakehale. Isegi jõusaalis ei tahtnud jalgu teha, sest tahtsin jalgadele trenni poolepealt nii palju puhkust anda, kui üldse võimalik enne sügise algust. Kõikidest nendest jooksudest, emotsioonidest ja  mõtetest, mis suvel peas ringlesid, olin ma augustiks nii nii väsinud ja natukene tüdinenud, et ma hoidsin igasugusest jookuga seonduvast suure kaarega puhkuse ajal eemale :D

Suve viimane kuu läks aga sellegipoolest super kiirelt ning üleeile ehk siis 2.septembril tegin esimese niiöelda plaani alusel trenni jälle. Hetkel on meil 2 nädalat kergemad trennid iseseisvalt, mis ei ole otseselt seotud kergejõustikuga ning trenni teen ka vaid 3 päeval nädalas. Esmaspäev viiski mind kodulähedale metsarajale, kus jooksin väga rahulikku krossi ning teisipäeval tegin tund aega kerelihaseid. Neljapäeval ootab nädala kolmas higivalamine veel ees. Laupäeval teen Kilingi-Nõmmes Pärnumaa meistrivõistlustelgi kaasa, kus ma EI jookse :D osalen kuulitõukes. 10m võiks ikka ära tulla, loodan et nii palju vorm ka langenud pole, aga eks näis mis saab.

Järgmisel nädalal veel iseseisvad trennid ja siis 13.septembril läheme Jõulumäele sellisesse 3 päeva minilaagrisse, kus võtame ka pigem kergelt ja koos lihtsalt liigutame end rohkem erinevaid tegevusi tehes. Kuna suve lõpus meil laagrit ei toimunud ja ma ei olekski sinna laagrisse tegelikult läinud, kui oleks toimund(sest ma puhkasin :D), siis ma arvan et see väike koosolemine tuleb nüüd hiljem ainult kasuks.

Selle nädalaga hakkas ka kool, mis ei ole kuigi meeldiv uudis, aga tuleb siiski korralikult hakkama saada, siis on ka trenni kergem teha. Üsna pea algavad ka tavapärased, rasked trennid ja kuidas mul siis minema hakkab, seda näeme varsti!