laupäev, 17. november 2018

Natuke trenni ka

Täpselt kuu aega on möödas mu viimasest jutust siin ning täpselt kuu ja 1 päev möödas mu viimasest jooksust Argentiinas. Aeg läheb ikka niiiiiiii kiiresti. Kui jõudsin tagasi Eestisse 21.oktoobril, oli mul umbes nädal aega täielikku puhkust trennist ning siis hakkasin ma jälle tegutsema. Praegu olen siis 4 nädalat korralikku trenni teinud. Üks väike muutus, mis mulle väga meeldib on see, et saan teha nüüd nädalas 4 korra asemel 5 trenni :) Olin treenerilt juba mitu-mitu korda küsinud, millal saan teha ühe trenni nädalas rohkem ning nüüd(või vähemalt praegusel ajal) see juhtus.

Ütleks, et praegused trennid on olnud minu sügise esimese poole trennidega võrreldes koormavamad, mitmekülgsemad ning olgem ausad palju raskemad ikka ka. Vähemalt korra nädalas toimub meil lõigutrenn väljas staadionil, mis meeldib mulle kõige rohkem, sest seal saab ju kõige rohkem joosta. Lõigud on suhteliselt pikad, seeriaid palju ja pausid jooksude vahel on täpselt mulle parajad, et jõuaksin korralikult ära taastuda. Mõni kord on olnud meil nädalas ka isegi 2 sellist lõikude jooksmis päeva.
Ühel päeval nädalas on meil jõusaalipäev, mis mulle ka samuti väga meeldib, sest saab mõnusalt kõik lihased täis pumbata ja see tunne, kui sel päeval trenn tehtud, on lihtsalt meeletult hea tunne :D
Kõiki asju  spetsiifilisemalt siia kirja panema ei hakka, aga nädala lõpuks tunnen küll, et tehtud on trennis kõik sellised asjad, mis mind kindlasti väiksemate numbriteni sprindis aitavad viia :)

Ma ei tahaks nüüd küll ära sõnuda, aga super hea meel on mul selle üle, et olen siiani olnud täiesti terve. Esiteks vigastuste poole pealt ning teiseks et pole tulnud mingit külmetusega kaasnevat nohu, palavikku jms, mis peaks sügisel olema tavaline, et tuleb. Praegused trennid on mulle väga olulised just eesootava talvise võistlushooaja suhtes ning praegu trennidest puudumine teeks väga kurba meelt.

Nüüd natuke võib-olla teistsugust juttu ka. Ülejärgmisel nädalal toimub 3 päeva Käärikul Eesti kergejõustikuliidu ühislaager, millest olen osa võtmas. Seal toimuvad erinevad loengud ning saab teha eesti parematega koos mõned trennid.
Juba üsna pea on kätte jõudmas ka aeg, kus sõidame treeninggrupiga lõunasse laagrisse ning esimesed sammud selle suunas on tehtud. Sihtpunktiks on juba mitmendat korda Portugal ja ööbime seekord isegi samas hotellis, kus olime eelmine aasta. Lendame ära 21.aprillil ning tagasi tuleme 7.mail.

Esimese võistluse teen ilmselt detsembri lõpupoole, kuid senikaua tuleb veel tublisti trenni teha ja siis võib talvel midagi ilusat oodata!