kolmapäev, 7. august 2019

Hooaja viimane

1.augusti hommikul asusin Pärnust teele Leedu poole, kus järgmisel kahel päeval ootasid ees Balti meistrivõistlused. Sel korral sain koondisevormis kaasa teha isegi 3 alal: 200m, 400m ja 4x400m segateatejooksus. 400m jooks toimus esimese päeva õhtul ning 200m ja teatejooks teisel päeval. 
Päev enne võistlustele minemist uurisin vastaste hooaja parimaid aegu ja sain aru, et kui tahan koha poolest oodata kuskilt head tulemust, siis saab see olla ainult 400m. Jooksu starti läksin meie kuue sprinteri seast hooaja parima ajaga 57,03(juunis, Soomes). Enne jooksu tundsin end päris okeilt, ainult natukene häiris vasaku jala tagareis, mis mul juba paar nädalat kergelt tunda on hakanud andma. 
Jooksu esimene pool oli mul seekord pigem tagasihoidlikum, kuid kui jõudsin täpselt 200m jooneni tundsin, et pean nüüd hoogu juurde saama, sest kõrvale surus end kohe Läti jooksja. Sirgele tulin ma liidrina, vaatasin veel natukene kõrvale, ei näinud kedagi, kuid kuulsin, et keegi on kohe kohe kõrvale tulemas ehk lõpusirgel võitlesin veel kõvasti, et mitte vastaseid mööda lasta ning ületasingi finišijoone esimesena, saades ajaks 57,41. Teisena lõpetanud lätlasega jäi mul lõpuks vahe vaid 26 sajandikku. Ajaga ei olnud ma kindlasti rahul(nii nagu terve see hooaeg), kuid tegin ära selle mis lootsin ehk võtsin võidu.

Teise päeva hommikul ootas ees juba 200m jooks, kus startisin kuuendal rajal ehk ma ei näinud kolmveerand kurvist mitte kedagi enda ees. Kurvi lõpuks olid teised mu juba kätte saanud, pingutasin seal sirgel mis ma pingutasin, aga tagareis andis sel päeval jõudsamalt tunda ning viimaseid meetreid jooksu lõpus oli juba peaaegu piin joosta. Lõpetasin jooksu neljandana, ajaks 25,68 mida ma heameelega ei kommenteerikski... 89 sajandikku hooaja parimast.

Umbes tund aega hiljem toimus veel segateatejooks, kus otsustasin ikkagi kaasa teha, sest ega võistkonda saa ju alt vedada:)) Jooksin kolmandat vahetust. Lätil ja Leedul oli kolmandasse vahetusse pandud mõlemal poisid jooksma ehk kerge mul kindlasti ei olnud. Pulga sain kätte küll esimesena, kuid üle pidin andma meie viimase vahetuse jooksjale teisena. Kuna Lätiga oli vahe juba nii suureks läinud, ei suutnud ta meie kohta parandada ning lõpetasimegi jooksu teisena, saades kaela hõbemedalid. Aeg tuli meil nelja peale kokku 3.39,18. Uuest u18 Eesti rekordist jäi puudu vaid 78 sajandikku.

Selle teatejooksuga lõppes ka mu suvine hooaeg. Mul on heameel, et vaatamata mu käänulisele hooajale sain viimastel võistlustel tulla veel Balti meistriks ja teatejooksus edestasime vähemalt ühte tiimi. Olen puhkust ootanud juba päris kaua, sest tunne ei ole mul enam ammu selline nagu võiks joostes olla. Keha on väsind, vaimselt olen väsind, vigastused hakkavad külge tulema ja usun, et üks pikem puhkus tuleb mulle kindlasti ainult kasuks.

Suvise hooaja võtaks ma kokku nii, et tahtmist oli mul kordades rohkem, kui füüsiline vorm seda võimaldas. Mul olid suveks suured eesmärgid, millest üks küll täitus- pääsemine olümpiafestivalile, kuid sealne jooks ei vastanud kindlasti mu ootustele. Kokku tegin ma suvel 12 võistlust. Ma tean, et mul on sees veel väga palju ja tahtmist on meeletult, seega teen veel tööd selle nimel, et järgmisel suvel oma eesmärgid paremini ellu viia!