kolmapäev, 13. juuli 2022

U23 Eesti meistrivõistlustel sündis järjekordne tippmark

Alustan jutuga jällegi natukene kaugemalt - 3. juulil pidin ma Pärnu rannastaadioni kergejõustikuõhtul kaasa tegema nii 4x100 meetri teatejooksus kui ka individuaalselt 100 või 300 meetri jooksus. Teatejooks ebaõnnestus meie võistkonnal kahjuks juba esimese vahetuse ajal, mistõttu pulka me üle finišijoone seekord tuua ei saanud. Individuaalselt ma mitmel erineval põhjusel seekord siiski starti ei läinud. Päeva lõpuks ei jäänud mulle see võistlus isegi kuidagi kripeldama, sest teadsin, et mitmed palju olulisemad võistlused on see suvi alles ees.

Nädala pärast tuligi sõita juba Rakverre. Seal toimusid U23 vanuseklassi Eesti meistrivõistlused, kus olin stardis ikka nii 100 kui ka 200 meetri jooksudes. 

Esimesel võistluspäeval oli kavas 100 meetri jooks, kus üllataval kombel toimus isegi kaks eeljooksu. Üllataval, sest tavaliselt ei ole U23 vanuseklassis enam isegi kahe jooksu jagu võistlejaid, mis on suures plaanis muidugi väga kurb tõsiasi. Tegelikult oligi meid kokku kõigest üheksa, lisaks kolm väljaspool arvestust võistlevat sportlast. Eeljooksus sain ma täiesti pingevabalt joostes ajaks 12,00 sekundit, mis erilisi emotsioone minus ei tekitanud. Paari tunni pärast toimuvasse finaali pääsesin ma parima ajaga, edestades järgmist ligi poole sekundiga. Finaali suutsin ma soolojooksu tehes lõpetada kuldmedali vääriliselt, ajaga 11,89 sekundit. Tunnen, et minul mängib konkurentide olemasolu väga suurt rolli, mistõttu ei ole ma neis aegades kindlasti pettunud. Nii-öelda üksi joostes on keha tunduvalt keerulisem viia sellisesse konditsiooni, kus see suudab teha maksimaalset pingutust.


100 meetri esikolmik
Foto: Raul Mee



Järgmisel päeval toimus veel 200 meetri jooks, mille suhtes olid mul tunduvalt kõrgemad ootused, sest minu ees kuuendal rajal startis väljaspool arvestust võistlev selle suve täiskasvanute Eesti meistrivõistluste hõbemedalist. Kui pärast neid võistlusi ütlesin, et olen sel hooajal 200 meetri distantsil kindlasti ajaliselt veel enamaks võimeline, siis juba järgmine start seda ka tõestas. Ilmselt jooksin enda elu kiireimad esimesed 100 meetrit 200 meetri distantsil ning suutsin jällegi väga hästi kesta lõpuni. Ajaks sain ma uusi rekordnumbreid tähistava 23,79 sekundit, mille üle tundsin muidugi rõõmu, kuid see aeg ei paku mulle siiski veel täit rahulolu. Veel on varu 😉

200 meetri esikolmik
Foto: Raul Mee



Suures plaanis tundub, et hetkel on liikumas kõik veel ülesmäge. Järgmised võistlused toimuvad juba sel nädalavahetusel, 16.-17. juulil Rootsis, Malmös, kus osalen U23 vanuseklassi Põhjamaade ja Baltimaade meistrivõistlustel nii 100 kui ka 200 meetri jooksudes. Mõlemal distantsil on kokku üks jooks, s.t ei toimu teise ringi jookse, finaale. 100 meetri jooksu start antakse laupäeval kell 12.45 ja 200 meetri start pühapäeval kell 13.20. Jooksude startliste kuskil väljas veel ei ole, need peaksidki avaldatama alles päev enne võistluste algust. 

Võistlusgraafik jätkub veel peale Rootsist saabumistki, sest 23. juulil on toimumas Pärnus karikavõistlused, 26. juulil on plaan sõita Soome, et võistelda naiste 4x100 meetri teatejooksus ning juuli lõpus toimuvad veel Lätis, Valmieras Balti meistrivõistlused täiskasvanute arvestuses.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar