teisipäev, 19. juuli 2022

Põhjamaade ja Baltimaade meistrivõistlustelt kaks pronksmedalit!

Möödunud nädalavahetusel, 16.-17. juulil toimusid Rootsis, täpsemalt Malmös U23 vanuseklassi Põhjamaade ja Baltimaade meistrivõistlused, kus tegin kaasa nii 100 kui ka 200 meetri jooksudes. Kergejõustikuliit sellele võistlusele kahjuks koondist ei lähetanud, mistõttu jäi nii mõnelgi sportlasel Rootsi tulemata, kuna kokku läks see reis päris kulukaks. Minul tuli siinkohal õnneks klubi appi, mille üle olen muidugi äärmiselt tänulik. Kokku oli eestlasi Malmös võistlemas lõpuks 14. Võistluste põhifookus oli tegelikult Rootsi-Soome-Norra-Taani/Islandi ehk Põhjamaade omavahelisel võistlusel, kus eelnimetatud riigid olid väljas suurte koondisega, sest individuaalsete tulemuste eest koguti enda riigile punkte, mille järgi selgitati hiljem paremusjärjestus. Eesti-Läti-Leedu olid n-ö lisariigid, kes veel võistlustest osa võtsid, kuid punktiarvestuses ei osalenud.

Reis algas minul tegelikult juba kaks päeva enne võistlusi ehk 14. juulil, kui sõitsin Pärnust Riiga, et seal üks öö veeta ja järgmisel päeval sealt juba Taani edasi lennata. Riia-Kopenhaagen lend kestis õnneks väga lühikest aega, veidi üle tunni. Taani jõudes ootas ees veel umbes pooletunnine bussisõit Malmösse. Reedel saime tutvuda staadioniga ja soovi korral teha seal kerge võistluseelne treening, mida ma ka tegin.

Päev enne võistlusi välja tulnud stardiprotokolli järgi olin ma 100 meetri jooksus 12 võistleja(algselt, stardis oli meid lõpuks siiski lausa 16) hulgas isiklike rekordite võrdluses paremuselt kolmanda ajaga, hooaja parimate aegade võrdluses koguni teise ajaga starti minemas. Kokku toimus kolm jooksu, mille järgi selgitati ka kohe paremusjärjestus ehk finaaljooksu ei toimunud. Mina startisin neist kõige tugevamas A-finaalis(järgnevad jooksud olidki vastavalt B- ja C-finaalid). 

Stardist üsna hästi minema saades ja ka lõpuosa tugevalt joostes, sain ma ajaks 11,66 sekundit, millega olin enda jooksus kolmas. Taganttuul puhus jooksu ajal lubatust siiski tugevamini(3.2 m/s) ehk edetabelikõlbulik see tulemus kahjuks ei ole. Sel hetkel ei olnudki see aga niivõrd oluline. Tuli oodata vaid järgmiseid jookse, sest kui keegi sealt minust parema aja kirja saab, olen poodiumikohast ilma. B-finaalis jooksiski võitja välja minuga sama aja, kuid tuhandike võrdluses jäin peale mina, täpsemalt siis viie tuhandikuga, aga sellest piisas. Pronksmedal 100 meetri jooksus oli minu! 🎉

Foto: David Vendel


Heade emotsioonidega järgmisele päevale vastu minnes ootas ees veel 200 meetri jooks, kus stardiprotokolli järgi olin isiklike rekordite võrdluses seekord paremuselt jagamas 4.-5. kohta. Sel korral toimus kokku kaks jooksu, A- ja B-finaal, kus olin jällegi paigutatud tugevamasse A-finaali viiendale rajale, mis sobis suurepäraselt. Natukene liiga pehmelt kurviosa joostes, kuid tugevalt finišijooneni pingutades, lõpetasin ma jooksu sarnaselt eelmisele päevale kolmandana, saades ajaks 23,83 sekundit (+1.5 m/s). Juba teise jooksu võiduaeg oli minu omast kehvem, mistõttu olin võitnud järjekordse pronksmedali neilt võistlustelt! 🎉Sel distantsil ootasin ma tegelikult uut isiklikku rekordit, sest tingimused olid väga head ja uskusin, et tugevas konkurentsis olen selleks kindlasti suuteline. Pead norgu ma aga sellepärast ei lasknud, sest kokkuvõttes võitsin enda hooaja kõige tähtsamatelt võistlustelt ikkagi kaks medalit!

Foto: David Vendel


Veel tahtsin ära mainida selle, et tegelikult ei ole ma juba mõnda aega päris 100% terve olnud. Muret teeb alaselja parempool, millega on mõnel päeval tükk tegemist enne, kui julgen kiiresti jooksma hakata, kuid jällegi mõnel teisel päeval on valu kordades leebem. Maksimaalsel kiirusel joostes see probleem mind ei häiri, kuid soojendusharjutusi tehes või jooksult hoogu maha kerides ei ole tihtipeale kõige mugavam tunne. Väikestviisi abi olen saanud füsioterapeudilt, kuid eks pikemas plaanis näha ole, kas see asi siis ka lõpuks taandub või mitte. Otseselt võistlemist ei ole see kuidagi seganud, kuid mingitmoodi jälje on see endast maha jätnud küll.

Mõned treeningud siia vahele ja juba koputabki uksele uus võistlus - 23. juulil toimuvad kodulinnas Eesti karikavõistlused, kus olen stardis 4x100 meetri teatejooksus ning  individuaalselt ka 200 meetri distantsil, et anda endale veelkord võimalus isiklikku rekordit parandada.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar