teisipäev, 7. juuni 2022

Välishooaeg jätkub täiel rinnal

Oma suvise hooaja esimese individuaalse võistlusstardi tegin ma 24. mail Tartus, kus toimus KEVEK ja Tartu Kalev staadionijooksu sarja II etapp. Esialgne plaan oli teha avastart mõnel väiksemal võistlusel, kus ei peaks kohe Eesti paremikuga mõõtu võtma, kuid päris nii see ei läinud. Naiste 100 meetri stardinimekirjast leidis nii mõnegi oma ala tipu. Soojendusel tundsin end sel päeval väga hästi, mistõttu julgesin ka prognoosida endale aega 12 sekundi piirile. Nii proovistardid kui ka reaalne võistlusstart seekord kõige paremini veel ei õnnestunud, mistõttu jäi jooksu esimene pool kehvemapoolseks, kuid jooksu teise osaga võis nii tehniliselt kui ka kiiruslikult kindlasti rahule jääda. Finišijoone ületasin ma napilt kolmandana, ajaga 12,03 sekundit. Jooksu ajal puhus vastutuul 0,4 m/s. Kui proovida siin millegagi võrrelda, siis eelmisel aastal tegin ma oma esimese 100 meetri jooksu 6. juunil, mil sain ajaks 12,01 sekundit ehk sel aastal kaks nädalat varem sisuliselt samas seisus olla on ainult positiivne märk.




Nädal hiljem võistlesin ma ka juba eelmises postituses mainitud Gustav Sule mälestusvõistlustel. Kavas jällegi 100 meetri jooks. Jookse toimus kokku kolm, mina neist viimases kõige äärmisel seitsmendal rajal. Paraku olid ilmastikuolud sel päeval osaliselt võistlejate vastu, sest temperatuur oli väljas küll täpselt paras, kuid jooksma pidime me tugevas vastutuules(-1.9m/s). Täpselt poolel distantsil tundus vastutuul ikka nii jõuliselt tugev, et sellest pidi end konkreetselt hambad ristis läbi suruma. Selle tulemusena kannatasid ka kõikide lõppajad ja seetõttu ma täpset hetke ülevaadet paraku sellest jooksust ei saanudki. Suures plaanis oli võistlus siiski nauditav ning ka auhindades ei pidanud pettuma 😉




Fotod: Diana Jesin

See pole veel kõik. 4. juunil toimusid uuel Jõhvi staadionil Eesti teatejooksude meistrivõistlused, kus jooksin Altiuse võistkonnas Väike-Rootsi teatejooksu(100+200+300+400) kolmandat vahetust ehk 300 meetrit. Uskusin juba enne starti minekut, et võistkond on meil tugev, kuid aega 2.12,77 poleks ma julgenud pakkuda. Sellega võitsime ka naiste arvestuses kindlad kuldmedalid ning parandasime klubi rekordit lausa 6,18 sekundiga. Ilmselt oli see koosseis ka parim, mis üldse kokku andis panna. Kommenteerides enda osa individuaalselt, siis usun, et suutsin teha üsna korraliku jooksu. Alustasin julgelt, lõpus kinni ei jooksnud ning päris tühjaks end pigistama ei pidanud. Pulga võtsin vastu teisena, kuid andsin üle viimase vahetuse jooksjale esimesena ehk tegin enda osa ootustele vastavalt ka ära.



Fotod: Marko Mumm

Järgmisena olen ma võistlustules juba homme, 8. juunil Soomes, täpsemalt Espoos, kus toimub Motonet GP nimeline võistlus. Starti asun ma seekord 200 meetri jooksus, et enne Eesti meistrivõistlusi(25.-26.06) ka sel alal vormi testida. Võistlus ise on kõrgetasemeline, mida kinnitab ka allolev stardinimekiri. Kindlasti leiab võistlustest üsna pea ka otseülekande lingi. Edasine võistluskalender on veel lahtine, kuid suure tõenäosusega ma enne Eesti meistrivõistlusi veel kuskil mõne stardi ikkagi teen.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar